Lars Boom maakt pas begin volgende maand zijn rentree in het peloton. De renner van Lotto-Jumbo neemt langer de tijd voor zijn herstel na een operatie aan zijn hart.

Boom (32) heeft in overleg met de ploegleiding besloten het Vlaamse openingsweekeinde over te slaan en zich te richten op Parijs-Nice. Hij is herstellende van een operatie om hartritmestoornissen te verhelpen.

De klassiekerspecialist onderging vorige maand een operatie van bijna vijf uur. "Het was heel heftig", zegt Boom. "Het is niet niks als ze dingen in je hart wegbranden. Een lichaam moet daarvan herstellen. Dat proces duurt langer dan ik had verwacht."

De Brabander, die in 2014 een Touretappe won, is momenteel samen met zijn Sloveense ploeggenoot Primoz Roglic op trainingskamp op Tenerife.

Boom heeft besloten een week langer te blijven op het Spaanse eiland en slaat daarom volgend weekeinde Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne over. De etappekoers Parijs-Nice is van 4 tot en met 11 maart.

Tenerife

Op Tenerife hoopt Boom verder wedstrijdfit te raken. "Toen ik vorige week weer begon met trainen, merkte ik dat ik conditioneel toch veel heb ingeleverd. Ik moet mijn lichaam de tijd geven om te herstellen en beter te worden", zegt hij.

"Voor mijn gevoel komt de 'Omloop' te vroeg en heeft het meerwaarde om hier nog een week op hoogte te blijven trainen en dan bij Parijs-Nice in te stappen. Mijn periode is van half maart tot half april, met de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Dan moet ik goed zijn."

Boom beseft wel dat hij rustig aan moet doen in aanloop naar zijn rentree. "Of de honger extra groot is? Dat denk ik wel. Maar dat moet ook niet de boventoon voeren. Anders ga ik mijn lichaam te hard prikkelen en aanpakken."

Booms ploeg Lotto-Jumbo boekte in het nog prille wielerseizoen al drie dagzeges. Dylan Groenewegen won een rit in de Ronde van Dubai en de Ronde van de Algarve en medesprinter Danny van Poppel had succes in de Ronde van Valencia.