De Amstel Gold Race past voor de editie van dit jaar het parcours voor de finale opnieuw aan. De organisatie laat het peloton in de slotfase over smallere wegen rijden, waardoor de koers lastiger te controleren is.

Na de beklimming van de Geulhemmerberg zal het peloton niet meer de brede afdaling via de Rasberg naar Maastricht nemen, maar via de parallel gelegen Kuitenbergweg richting de wijk Amby afdalen. Eenmaal beneden zullen de renners ook een wat andere route volgen.

"In 2017 hebben we gezien dat we door een simpele wijziging een attractievere wedstrijd hebben gekregen", zegt koersdirecteur Leo van Vliet. "Met deze nieuwe wijziging moeten de kanshebbers op de overwinning zich ruim voor dat de finale begint goed positioneren of al ten aanval zijn getrokken."

Vorig jaar verdween de Cauberg uit de finale van de Amstel Gold Race. De steile klim bij Valkenburg wordt tegenwoordig op 19 kilometer van de eindstreep voor het laatst beklommen.

De enige Nederlandse wielerklassieker wordt op zondag 15 april verreden. Vorig jaar kwam Philippe Gilbert voor de derde keer als winnaar over de streep.