Bryan Coquard heeft dinsdag de openingsrit in de Ronde van Oman gewonnen. De Fransman van de procontinentale formatie Vital Concept was de sterkste in de massasprint.

Coquard troefde in de sprint de Brit Mark Cavendish (tweede) en de Italiaan Giacomo Nizzolo (derde) af. Bram Welten, die uitkomt voor Fortuneo-Samsic, eindigde knap als achtste en was daarmee de beste Nederlander.

Voor Coquard is het zijn eerste overwinning van het seizoen. Hij boekte vorig jaar in de Ronde van België zijn laatste zege.

In het algemeen klassement gaat Coquard vanzelfsprekend ook aan de leiding. De 25-jarige renner begint de tweede etappe met een voorsprong van vier seconden op Cavendish.

Van Goethem

Het peloton moest in de eerste etappe 162,5 kilometer van Nizwa naar Sultan Qaboos University afleggen. De rit werd gekleurd door een ontsnapping van vier renners, onder wie de Nederlander Brian van Goethem

De renner van Roompot-Nederlandse Loterij ging met de Ier Conor Dunne, de Belg Maxime Farazijn en de Fransman Pierre-Luc Perichon op avontuur. Het kwartet bouwde een voorsprong van meer dan vier minuten op, maar werd in de finale weer ingerekend door het peloton. In de sprint maakte Coquard het vervolgens af.

Ben Hermans schreef vorig jaar de Ronde van Oman op zijn naam. De Belg hield in het eindklassement Rui Costa en Fabio Aru achter zich.

De Ronde van Oman telt in totaal zes ritten en duurt tot en met zondag.