Pascal Eenkhoorn maakt woensdag in de Ruta del Sol zijn rentree voor Lotto-Jumbo. De schorsing van de 21-jarige wielrenner zit er dan op.

De nieuweling in de Nederlandse formatie werd medio december samen met ploeggenoten Antwan Tolhoek en Juan José Lobato voor twee maanden uitgesloten van alle ploegactiviteiten.

De drie coureurs hadden zonder medeweten van de ploegleiding slaapmedicatie genomen. Daarmee hadden ze de teamregels overtreden. Tolhoek en Eenkhoorn werden voor twee maanden geschorst, terwijl het contract met Lobato werd ontbonden.

"De schorsing van Pascal zit er vanaf 13 februari op. Hij zal drie etappes in Spanje rijden, waarna hij naar huis vliegt om vervolgens in Abu Dhabi te starten", vertelt ploegleider Merijn Zeeman in een nieuwsbrief van de ploeg.

Tolhoek en Eenkhoorn waren ondanks hun schorsing vorige maand al enkele dagen aanwezig bij het trainingskamp van Lotto-Jumbo in Spanje. Dat maakte volgens de ploegleiding deel uit van hun re-integratietraject.

Naast Eenkhoorn start Lotto-Jumbo in Spanje met Steven Kruijswijk, Koen Bouwman, Stef Clement, de Belgen Floris De Tier en Maarten Wynants en de Italiaan Enrico Battaglin.