Dylan Groenewegen heeft woensdag net naast zijn tweede ritwinst in de Ronde van Dubai gegrepen. De winnaar van de eerste etappe moest de winst in de tweede rit aan de jarige Elia Viviani (29) laten.

De Italiaan van Quick-Step Floors drukte zijn wiel net eerder over de finish dan Lotto-Jumbo-renner Groenewegen. Riccardo Minali van Astana werd derde.

Mark Cavendish eindigde net naast het podium als nummer vier. Erkende sprinters John Degenkolb, Magnus Cort Nielsen, Alexander Kristoff, Jean-Pierre Drucker, Sonny Colbrelli en Adam Blythe completeerden de top tien.

De 24-jarige Groenewegen, die Viviani dinsdag nog naar de tweede plaats verwees, behoudt wel zijn leiderstrui in Dubai. Hij heeft twee tellen voorsprong op achtervolger Viviani. De Belg Nathan Van Hooydonck (BMC) bezet met negen seconden achterstand op Groenewegen de derde plaats.

Problemen

Groenewegen wijt het missen van de overwinning aan mechanische problemen. "Ik had tijdens de etappe problemen met mijn fiets. Toen ik van fiets gewisseld had, gebeurde dat opnieuw op anderhalve kilometer van de streep", aldus de Amsterdammer.

"Daardoor raakte ik mijn sprinttrein kwijt en kwam ik pas heel laat vooraan. Het enige goede punt van vandaag is dat ik de leiderstrui nog heb, maar ik wilde de etappe winnen."

De Ronde van Dubai duurt nog tot en met zaterdag en gaat donderdag verder met een etappe over 183 kilometer naar Fujairah. Het parcours, waarin twee tussensprints zijn opgenomen, is iets glooiender dan in de eerste twee ritten.

Vorig jaar ging de eindzege naar Marcel Kittel, maar de topsprinter van Katusha speelt vooralsnog een bijrol.