Philip Roodhooft, de manager van werelkampioene veldrijden Sanne Cant, heeft een klacht ingediend tegen het optreden van beveiligers bij het WK in Valkenburg naar aanleiding van een handgemeen meteen na de huldiging van de Belgische.

Cants broer Kevin en een mecanicien wilden de winnares feliciteren, maar beschikten niet over de juiste pas om bij haar te komen. Beveiligers hielden het tweetal tegen waarna een opstootje volgde waarbij rake klappen zouden zijn uitgedeeld.

Roodhooft en diens broer Christoph, managers van de ploeg waarvoor Cant rijdt, zagen het gebeuren en probeerden naar eigen zeggen de gemoederen te bedaren.

"Het escaleerde compleet en ik kreeg klappen", vertelde Roodhooft bij de Belgische zender VTM. Hij werd desondanks samen met zijn vrouw afgevoerd naar het politiebureau van Maastricht.

Verdachte

"We werden aanvankelijk als verdachte aangeduid, maar op het bureau zijn excuses aangeboden en werd mij geadviseerd een klacht in te dienen."

"Het is langs me heen gegaan", vertelde Cant een dag later. "Als ik het had geweten, had ik me er zeker ook mee bemoeid. Het heeft ons feestje trouwens niet verpest."

Cant stond op het podium met de Amerikaanse Katie Compton (tweede) en de Nederlandse Lucinda Brand (derde). Zevenvoudig wereldkampioene Marianne Vos kwam niet verder dan de achttiende plaats.

Zondagmiddag strijden de mannen vanaf 15.00 uur om de regenboogtrui. Wout van Aert hoopt het Belgische succes dit weekeinde te completeren door net als Cant zijn titel te prolongeren.