Danny van Poppel is donderdag zijn leiderstrui in de Ronde van Valencia kwijtgeraakt aan Alejandro Valverde. De Spanjaard van Movistar won de tweede rit, terwijl de Nederlander van Lotto-Jumbo op achterstand finishte.

Valverde rekende na een etappe van 154 kilometer van Bétera naar Albuixech af met Astana-renners Luis Leon Sanchez en Jakob Fuglsang.

Van Poppel bezorgde Lotto-Jumbo woensdag de eerste overwinning van het seizoen door in een massasprint de openingsetappe op zijn naam te schrijven. In de heuvelachtige tweede etappe kon hij het tempo niet volgen.

Valverde heeft dankzij de veroverde bonificatieseconden in het klassement na twee ritten een voorsprong van vier tellen op Sanchez en zes op Fuglsang. Wout Poels is op de vierde plaats de beste Nederlander. Hij heeft een achterstand van 29 seconden op de nieuwe leider.

Kopgroep

De drie renners sterke kopgroep kwam tot stand op de laatste klim, van de eerste categorie. Valverde en Fuglsang sprongen weg en later maakte Sanchez nog de oversteek.

Vanaf de top moest het trio nog ruim 25 kilometer dalen naar de finishlijn. Ondanks de druk van het jagende peloton hielden ze stand, waarna Valverde in de sprint veruit de sterkste was.

De Ronde van Valencia duurt tot en met zondag. Vorig jaar won Nairo Quintana, een jaar eerder ging de eindzege naar Poels.