Roompot-Nederlandse Loterij mag weer meedoen aan de Ronde van Vlaanderen. De Nederlandse procontinentale formatie van manager Michael Zijlaard en de ploegleiders Erik Breukink, Jean-Paul van Poppel en Michael Boogerd ontving net als de voorbije jaren een wildcard voor de Belgische klassieker.

Roompot-Nederlandse Loterij greep onlangs nog naast een uitnodiging voor de 'monumenten' Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik.

De achttien ploegen met een licentie voor de UCI WorldTour, waaronder Lotto-Jumbo, zijn allemaal verzekerd van een startplek in de grote koersen.

De organisatie van de Ronde van Vlaanderen deelde vier wildcards uit aan teams uit eigen land: Sport Vlaanderen-Baloise, Wanty Groupe-Gobert, Veranda's Willems-Crelan en WB Aqua Protect Veranclassic.

Ook de Franse ploegen Cofidis en Vital Concept mogen hun opwachting maken in de 102e editie van 'Vlaanderens Mooiste', die op zondag 1 april wordt verreden.

Vorig jaar zegevierde de Belg Philippe Gilbert. De Nederlander Niki Terpstra kwam als derde over de finish in Oudenaarde.