Lotto-Jumbo begint woensdag met de van Team Sky overgekomen Danny van Poppel in de ploeg aan de Ronde van Valencia.

De 24-jarige sprinter werd dinsdag opgenomen in de zevenkoppige ploeg voor de WorldTour-koers en maakt daarmee zijn debuut voor de Nederlandse formatie.

De ploeg van Lotto-Jumbo bestaat verder uit de Nederlanders Jos van Emden en Koen Bouwman, de Amerikanen Sepp Kuss en Neilson Powless, de Sloveen Primoz Roglic en de Belg Gijs Van Hoecke

Van Poppel tekende in september voor twee jaar bij Lotto-Jumbo. Hij reed sinds begin 2016 voor de Britse formatie, waar hij een aflopend contract had. Eerder kwam hij uit voor Vacansoleil-DCM en Trek.

Vorig seizoen won de zoon van voormalig topsprinter Jean-Paul van Poppel een etappe in de Ronde van Polen. In 2015 schreef hij onder meer een rit in de Vuelta a España op zijn naam.

Debutanten

De ploeg van Lotto-Jumbo kent in Valencia met Kuss (23) en Powless (21) nog twee debutanten. De talenten maken hun eerste opwachting als prof.

Klimmer Kuss werd overgenomen van de continentale ploeg Rally Cycling. Powless, die overkwam van Axeon Hagens Berman, is gespecialiseerd in klimmen en tijdrijden.

De Ronde van Valencia begint woensdag en duurt tot en met zondag. Vorig jaar ging de eindzege naar Nairo Quintana. Wout Poels werd namens Team Sky toen vierde. Hij verschijnt ook bij de komende editie aan de start.