Marianne Vos lijkt op tijd fit voor de WK veldrijden begin februari in Valkenburg. De zevenvoudig wereldkampioene vertrekt donderdag naar Mallorca waar ze de training hervat.

Vos kwam dit jaar nog niet in actie omdat ze kampte met de naweeën van een verkoudheid die ze in december opliep. Daardoor miste ze afgelopen weekeinde ook de NK in Surhuisterveen.

"Gelukkig voel ik me beter en zit ik sinds enkele dagen weer op de fiets", zegt Vos donderdag. "Het voelt allemaal goed. Al ben ik nog niet op het punt waar ik wil zijn."

De 30-jarige Vos voegt zich op Mallorca bij haar ploeggenote Pauliena Rooijakkers, die daar al een paar dagen in training is.

Hoogerheide

In de aanloop naar de  WK wil Vos eind januari meedoen aan de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide. De Brabantse hoopt dan op tijd fit en in vorm te zijn voor de wereldtitelstrijd op zaterdag 3 februari.

De laatste keer dat Vos de wereldtitel veldrijden pakte was in 2014. Ook in 2006, 2007, 2008 en 2009 was ze de beste. In 2017 kroonde de Belgische Sanne Cant zich in het Luxemburgse Belvaux tot wereldkampioene. Vos moest vorig jaar genoegen nemen met zilver.