Kenny De Ketele en Moreno De Pauw hebben dinsdag voor het eerst de Zesdaagse van Rotterdam op hun naam geschreven. Het Belgische duo verdedigde de leidende positie op de slotdag met succes. De Nederlanders Yoeri Havik en Wim Stroetinga werden tweede in Ahoy.

De Ketele en De Pauw grepen al op de eerste dag de macht en gaven die geen moment meer uit handen. Alleen op de derde dag kwamen Niki Terpstra en Dylan van Baarle enigszins in de buurt van de Belgen.

Voor het favoriete duo is het al de vijfde keer dat zij een zesdaagse winnen, maar pas de eerste keer in Rotterdam. Wedstrijdleider Michael Zijlaard noemde De Ketele/De Pauw vooraf al "misschien wel het beste zesdaagsekoppel van dit moment".

Met de winst in de 36e editie van de Zesdaagse van Rotterdam traden de Belgen in de voetsporen van hun illustere landgenoot Eddy Merckx, die in 1976 zegevierde met Patrick Sercu.

Het Deense duo Marc Hester en Jesper Mörköv leek het met winst op twee achtereenvolgende onderdelen dinsdag toch nog even spannend te maken, maar daarna stelden de oppermachtige koplopers De Ketele en De Pauw de eindzege alsnog overtuigend veilig.

De Nederlandse combinatie Havik en Stroetinga legde met vier ronden achterstand beslag op het zilver. Het brons was voor de Fransen Morgan Kneisky en Benjamin Thomas (+5). Terpstra en Van Baarle eindigden als nummer vier naast het podium in Ahoy.