Veldrijder Corné van Kessel heeft zondag de veldrit van Leuven gewonnen. De Brabander profiteerde van de afwezigheid van de gevestigde namen als Wout van Aert en Mathieu van der Poel.

Van Kessel ging er al vroeg in de wedstrijd vandoor en bouwde een aanzienlijke voorsprong op. Achter de renner van Telenet-Fidea streden de Franse kampioen Clément Venturini en de Belg Michael Vanthourenhout om de tweede plaats. Venturini won die strijd.

Voor Van Kessel was het zijn tweede succes dit seizoen. Eerder zegevierde de crosser uit Veldhoven in het Belgische Hasselt.

Van der Poel en wereldkampioen Van Aert verkozen een extra training boven deelname aan de wedstrijd uit de Soudal Classics.

"Als favoriet van start gaan, is het moeilijkste wat er is", reageerde Van Kessel bij Sporza. "Maar het is mij toch gelukt om het waar te maken. Venturini was wel sterk, maar door een foutje van hem kon ik van hem wegrijden. Op het einde zat ik er wel een beetje doorheen."

Bij de vrouwen ging de overwinning naar de Belgische Loes Sels. Ze verwees de Nederlandse veldrijdsters Thalita de Jong en Ceylin Alvarado naar respectievelijk zilver en brons.