Van der Poel ondanks hechtingen in knie in selectie wereldbeker

Mathieu van der Poel is ondanks zijn gekwetse knie gewoon geselecteerd voor de vierde wereldbekerwedstrijd veldrijden van dit seizoen, aanstaande zondag in het Deense Bogense.

Van der Poel ging zondag tijdens de vijfde wedstrijd in de Superprestige in Gavere half onderuit en raakte daarbij geblesseerd aan zijn rechterknie.

"Mathieu heeft hechtingen in zijn rechterknie door zijn valpartij", zegt bondscoach Gerben de Knegt maandag. "Hierdoor moet hij tot donderdag rust houden."

De 22-jarige Van der Poel won de eerste drie wereldbekercrosses van dit seizoen, in Iowa City, Waterloo en Koksijde.

De Knegt heeft Maud Kaptheijns opgenomen in de vrouwenploeg, hoewel ze niet helemaal fit is door een ontstoken kniewond. De Nederlandse staat vooral door haar overwinning in Koksijde vierde in het wereldbekerklassement.

Selectie mannen: Mathieu van der Poel, Lars van der Haar, Corne van Kessel, David van der Poel, Stan Godrie, Twan van den Brand, Patrick van Leeuwen, Gosse van der Meer.

Selectie vrouwen: Sophie de Boer, Maud Kaptheijns, Annemarie Worst, Manon Bakker, Inge van der Heijden, Ceylin del Carmen Alverado, Fleur Nagengast, Yara Kastelijn.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie