De Chinese continentale wielerploeg Keyi Look Cycling Team is donderdag door de nationale bond voor twee jaar geschorst voor het wangedrag van één van de renners zaterdag in de Ronde van Hainan.

Xin Wang ging na de zevende rit volledig door het lint en deelde rake klappen uit aan twee stafleden van de Zwitserse nationale ploeg. Hij wilde het duo bovendien met een fietspomp te lijf gaan.

Zowel de 25-jarige Wang, die inmiddels wel zijn excuses heeft gemaakt via social media, als zijn ploeg Keyi Look werd daarop door de organisatie al uit koers gezet en nu beslist de Chinese wielerbond dus dat de formatie twee jaar lang geen wedstrijden mag rijden.

Wang was na de etappe woedend omdat hij vond dat hij tijdens de etappe werd gehinderd door een ploegleiderswagen van de Zwitserse formatie. Tijdens de rit smeet hij uit frustratie al een bidon richting de auto.

De Ronde van Hainan is een koers die wordt verreden op het hoogste niveau van de Aziatische Tour. In 2013 ging de eindzege naar Moreno Hofland, die destijds voor Belkin reed en tegenwoordig uitkomt voor Lotto Soudal.