Rigoberto Uran heeft donderdag Milaan-Turijn gewonnen. De nummer twee van de Tour de France kwam solo over de finish bij de eendagskoers.

De 30-jarige klimmer plaatste zijn beslissende aanval op de steile slotklim Superga. Wout Poels was op de zesde plek de beste Nederlander in de oudste nog bestaande wielerwedstrijd. De eerste editie van Milaan-Turijn werd in 1876 verreden. 

Uran had op de meet een marge van tien seconden op de Brit Adam Yates van Orica-Scott en twintig seconden op de Italiaan Fabio Aru van Astana. De Colombiaanse renner van Cannondale volgt zijn landgenoot Miguel Angel Lopez op als winnaar van de Italiaanse koers. Uran werd vorig jaar derde.

Alaphilippe

Julian Alaphilippe van Quick-Step plaatste op de eerste beklimming van de Superga een aanval en wist het peloton even voor te blijven. Op 8 kilometer van de meet werd de Fransman ingelopen.

Achter Poels kwam Steven Kruijswijk als tweede Nederlander over de finish. De kopman van Lotto-Jumbo werd twintigste, ruim anderhalve minuut achter Uran.

Milaan-Turijn werd nog nooit door een Nederlander gewonnen.