Australiër Hayman valt uit in wegrace WK na incident met volgauto

De Australiër Mathew Hayman heeft zondag moeten opgeven tijdens de wegwedstrijd bij de WK wielrennen in het Noorse Bergen doordat hij ten val kwam nadat hij was klemgereden door een volgauto.

De 39-jarige renner van Orica-Scott wilde na een sanitaire stop weer opstappen toen hij tegen het asfalt ging door toedoen van een volgauto. Zijn verwondingen vielen mee, maar zijn fiets was te beschadigd om verder te koersen.

"Het zou mooi zijn als de bestuurders van de volgauto's in de wegrace net zo professioneel zouden zijn als de wielrenners", schreef Hayman op Twitter.

"Laat duidelijk zijn dat ik niet geraakt ben, maar ik had vrijwel geen andere keuze dan in de hekken te rijden."

De ervaren Hayman gold als belangrijke helper van favoriet Michael Matthews. De Australische ploeg bestaat verder uit Simon Clarke, Mitchell Docker, Luke Durbridge, Jack Haig, Heinrich Haussler, Jay McCarthy en Rory Sutherland.

De wegwedstrijd voor mannen is zondag iets na 10.00 uur begonnen. De verwachte finish is rond 17.00 uur. Nederland pakte deze WK dankzij Tom Dumoulin, Annemiek van Vleuten (beiden tijdrit) en Chantal Blaak (wegrace) al drie keer goud.

Lees meer over:
Tip de redactie