Team Sunweb-renner Kämna verovert WK-zilver bij beloften

Lennard Kämna van Team Sunweb heeft bij de WK wielrennen in het Noorse Bergen zilver veroverd bij de beloften. De 21-jarige Duitser moest vrijdag alleen de Fransman Benoit Cosnefroy voor zich dulden.

Kämna werd na 191 kilometer van en naar Bergen geklopt door Cosnefroy in een sprint-à-deux. Het duo bleef het peloton slechts drie seconden voor.

De Deen Michael Carbel Svendgaard veroverde het brons. Pascal Eenkhoorn was op de 28e plaats de beste Nederlander.

Voor Team Sunweb is het zilver van Kämna al de vierde medaille tijdens deze WK. Eerder bezorgde Tom Dumoulin de ploeg de wereldtitel op de individuele tijdrit en pakte de Duitse formatie met Nederlandse roots goud op de ploegentijdrit bij zowel de mannen als de vrouwen.

Cosnefroy

De 21-jarige Cosnefroy heeft sinds begin augustus een profcontract bij AG2R La Mondiale. Afgelopen zondag boekte hij in de Grand Prix d'Isbergues zijn eerste overwinning bij de profs.

Cosnefroy is de opvolger van de Noor Kristoffer Halvorsen, die zich voor eigen publiek niet kon mengen in de strijd om de medailles.

Danny Nelissen was in 1995 de laatste Nederlander die in de beloftencategorie - toen nog amateurs genoemd- de regenboogtrui won.

Tip de redactie