'Van Baarle dicht bij overgang van Cannondale-Drapac naar Team Sky'

Het heeft er alle schijn van dat Dylan van Baarle zijn wielerloopbaan voortzet bij Team Sky. De Nederlander mag vertrekken bij het geplaagde Cannondale-Drapac en zou dicht bij een overeenkomst met de Britse equipe zijn.

De 25-jarige Van Baarle staat op het punt zijn handtekening te zetten onder een tweejarig contract, weet De Telegraaf.

In een eerder stadium was de klassiekerspecialist mondeling nog een nieuwe verbintenis overeengekomen met Cannondale-Drapac.

Teambaas Jonathan Vaughters gaf al zijn renners twee weken geleden echter te kennen dat zij naar een nieuwe werkgever uit mochten kijken, omdat hij hun toekomst niet kon garanderen vanwege de financiële problemen bij Cannondale-Drapac.

Gecharmeerd

Van Baarle hervatte daarop direct de onderhandeling met Team Sky, dat bij monde van teambaas Dave Brailsford al eerder te kennen had gegeven gecharmeerd te zijn van de Zuid-Hollander. "Hij is een renner die elk jaar nog stappen zet."

In april werd de voormalige coureur van de opleidingsploeg van Rabobank nog vierde in de voorjaarsklassieker de Ronde van Vlaanderen. Hij reed ook de Tour de France uit namens Cannondale-Drapac, dat intussen een nieuwe geldschieter heeft gevonden in EF Education First.

Bij Sky, de ploeg van Tour- en Vueltawinnaar Chris Froome, gaat Van Baarle mogelijk ook koersen met zijn landgenoot Wout Poels. Danny van Poppel vertrekt naar Lotto-Jumbo.

Tip de redactie