Peter Sagan heeft vrijdag voor het tweede jaar op rij de Grand Prix van Québec gewonnen. De Slowaak van Bora-Hansgrohe was in de Canadese World Tour-koers de sterkste in de sprint.

Sagan bleef op het laatste klimmetje naar de finish de Belg Greg Van Avermaet voor. De Australiër Michael Matthews van Team Sunweb kwam als derde over de streep.

Tom-Jelte Slagter was op de zesde plaats de beste Nederlander. Tom Dumoulin kon niet meedoen om de overwinning.

Voor de 27-jarige Sagan betekende de overwinning in Québec bovendien zijn honderdste profzege in zijn carrière. Hij won onder meer acht Touretappes, de Ronde van Vlaanderen en werd de afgelopen twee jaar wereldkampioen.

De deelnemers reden zestien rondjes van 12,6 kilometer door Québec, met in iedere omloop vier pittige klimmetjes. De koers werd gekleurd door vier vroege vluchters.

Vluchters

De Belgen Tosh Van der Sande en Baptiste Planckaert, Pier-André Coté uit Canada en de Amerikaan Tyler Williams kregen een maximale voorsprong van zo'n 9.30 minuten. Bij het ingaan van de laatste ronde waren alle vluchters weer ingerekend.

Rigoberto Uran, die de GP van Quebec in 2015 won, deed in de laatste kilometer een aanval, maar de nummer twee van de Tour de France haalde het niet. Net als vorig jaar bleek Sagan in de sprint omhoog over de sterkste benen te beschikken.

Komende zondag staat met de Grand Prix van Montreal opnieuw een World Tour-wedstrijd op het programma. Vorig jaar zegevierde Van Avermaet in de GP Montréal, waarvan Gesink in 2010 de eerste editie won.