Danny van Poppel rijdt waarschijnlijk de komende twee jaar voor Lotto-Jumbo. De sprinter van Team Sky heeft een persoonlijk akkoord met de Nederlandse ploeg en maakt de overstap als alle formaliteiten zijn afgerond.

Lotto-Jumbo verwacht de komst van de 24-jarige zoon van oud-sprinter Jean-Paul van Poppel en de jongere broer van Trek-Segafredo-renner Boy van Poppel snel te kunnen formaliseren. "Als er geen gekke dingen gebeuren kan zijn komst vandaag of morgen rond zijn", zegt een woordvoerder van Lotto-Jumbo woensdag tegen NUsport.

Van Poppel reed eerder voor Vacansoleil en Trek, waarna hij in 2016 de overstap maakte naar Sky. Zijn contract bij de Britse formatie van Tourwinnaar Chris Froome loopt aan het einde van dit jaar af.

Met Dylan Groenewegen (24) heeft Lotto-Jumbo al een jonge sprinter in de gelederen. De Amsterdammer won dit jaar in de massasprint op de Champs-Élysées in de laatste etappe van de Tour de France.

Van Poppel en Groenewegen zullen in sommige koersen samen rijden, maar er zullen ook ritten zijn - zoals klassiekers - waarin Van Poppel voor eigen kans mag gaan.

Lotto-Jumbo legde voor 2018 eerder al het 20-jarige talent Pascal Eenkhoorn van de opleidingsploeg van BMC vast. De Nederlandse formatie sluit verdere versterkingen niet uit en is met meerdere renners in gesprek.