Jetse Bol liet zich woensdagmiddag in de vijfde etappe van de Ronde van Spanje wederom gelden. De 27-jarige Nederlander eindigde in Ermita de Santa Lucia als achtste.

Bol zat lang mee in de ontsnapping en reed zelfs een tijd virtueel in de rode leiderstrui. Pas op de slotklim moest de Noord-Hollander passen en verloor hij snel tijd op de klassementsrenners in het peloton. Dinsdag eindigde Bol in de vierde etappe al als tiende.

"Ik was niet zo bezig met het leider zijn", gaf Bol eerlijk toe na afloop van de etappe. "In de afdaling van de voorlaatste beklimming begon het 'linkeballen' tussen de koplopers en dat pakte niet zo goed voor mij uit. Maar ik ben tevreden met het resultaat, al was ik wel vertrokken met de bedoeling de rit proberen te winnen."

"Er waren echter te veel mannen in de vluchtgroep die beter dan ik omhoog fietsten", zei Bol, die een aflopende verbintenis heeft bij de Colombiaanse ploeg Manzana-Postobón.

Plezier

Hij kan blijven, maar houdt alle opties open. "Ik moet wel zeggen dat ik niet per se weg hoef, maar zie wel of er nog interesse komt. Ik heb in het verleden al drie jaar in de WorldTour gereden, maar moet gelijk toevoegen dat ik in het eerste halve seizoen bij deze ploeg veel meer plezier heb gehad dan in die drie jaar ervoor."

Bol kreeg zijn opleiding bij Rabobank, waar hij in 2012 zijn profdebuut maakte. In 2015 verhuisde hij naar Join-S/De Rijke. In dat jaar won Bol het eindklassement van Olympia's Tour.