Domenico Pozzovivo rijdt de komende twee seizoenen voor de ploeg van Bahrain Merida. Daar wordt de kleine klimmer onder anderen ploegmaat van landgenoot Vicenzo Nibali. De Italiaan is momenteel bezig aan zijn vijfde seizoen bij de Franse ploeg AG2R.

De 34-jarige Pozzovivo werd eerder dit jaar zesde in de Giro en eindigde de Ronde van Zwitserland net niet op het podium. Hij werd in die rittenkoers vierde.

Pozzovivo is momenteel actief in de Vuelta, waar hij net als de Fransman Roman Bardet een beschermde status geniet.

"Het was geen makkelijk besluit, omdat ik met verschillende teams gesproken heb, maar na een goed gesprek met met mijn manager ben ik heel bij met deze stap", aldus Pozzovivo op de site van zijn nieuwe ploeg.

Naast Nibali komt Pozzovivo bij Bahrain Merida volgend jaar ook landgenoten als Sonny Colbrelli, Enrico Gasparotto en Niccolo Bonifazio tegen. De Italiaan woont in Zwitserland, dicht bij Nibali en Gasparotto, wat zijn keuze voor de ploeg volgens hem eenvoudiger heeft gemaakt.

Stannard

Ian Stannard blijft juist bij de ploeg waar hij al acht jaar voor koerst. De 30-jarige Brit heeft woensdag zijn contract bij Team Sky met drie jaar verlengd.

Stannard won in 2014 en 2015 de Vlaamse semiklassieker Omloop Het Nieuwsblad. Vorig jaar eindigde hij als derde in Parijs-Roubaix.

"Parijs-Roubaix is de koers die ik absoluut wil winnen. Ik ga proberen om dat volgend jaar voor elkaar te krijgen", zegt Stannard bij de bekendmaking van zijn contractverlenging.