Wilco Kelderman heeft dinsdag geen grote schade overgehouden aan zijn valpartij in de vierde etappe van de Vuelta a España.

De kopman van Team Sunweb ging op twintig kilometer van de meet hard onderuit in het peloton. Met een op meerdere plekken gescheurd shirt wist hij de opgelopen achterstand van veertig seconden in te lopen.

"Ik ben zeker niet gebroken. Morgen gaan we gewoon weer fietsen. Nieuwe kansen, nieuwe doelen", zei een strijdvaardige Kelderman na afloop van de door Matteo Trentin gewonnen sprintetappe in Tarragona.

Het is nog niet de Vuelta van de 26-jarige Nederlander, die maandag in de eerste bergetappe een minuut moest toegeven op veel klassementsrenners. Kelderman had last van zijn rug en kreeg kramp. Dinsdag ging het de geboren Amersfoorter beter af, tot zijn valpartij.

Trentin sprint naar zege in vierde Vuelta-etappe

Tijdverlies

Dankzij ploeggenoten Lennard Hofstede, Chris Hamilton en Lennard Kämna voegde Kelderman zich al snel weer bij het peloton en voorkwam de Nederlander nieuw tijdverlies door als 29e over de streep te komen.

"De jongens deden het heel goed door eerst op mij te wachten", zei Kelderman, die na de vierde rit ook positiever is over zijn fysiek. "Qua pijn ging het vandaag stukken beter."

Woensdag in de vijfde etappe vertrekken de renners van Benicassim naar Ermita Santa Lucia in een heuvelachtige rit van 175,7 kilometer.