Dylan van Baarle blijft definitief behouden voor Cannondale-Drapac. De 25-jarige Nederlander verlengde dinsdag zijn aflopende contract bij de Amerikaanse WorldTour-formatie met twee jaar en ligt nu dus vast tot eind 2019.

"We hebben een goede ploeg voor de klassiekers met Sep Vanmarcke en Sebastian Langeveld. Wij zijn met ons drieën aan iets begonnen dit jaar en zijn daar nog lang niet klaar mee", stelt Van Baarle op de officiële website van Cannondale-Drapac.

"Ik ontwikkel mij goed in de klassiekers en vond het speciaal om met Rigoberto Uran tweede te worden in de Tour."

Van Baarle begint volgend jaar aan zijn vijfde seizoen bij de ploeg van manager Jonathan Vaughthers. Hij eindigde dit jaar als vierde in de Ronde van Vlaanderen en finishte een jaar eerder als zesde in de beroemde klassieker.

De geboren Voorburgenaar legt de lat de komende seizoenen hoger. "Ik wil een grote klassieker winnen. Dat is mijn doel en mijn grote droom. Daarnaast wil ik iets beter gaan klimmen en stiekem een Tour-etappe winnen.''

De kans is groot dat Van Baarle ook in de volgende editie van de Tour Uran moet bijstaan. De 30-jarige Colombiaan bereikte maandag al overeenstemming met Cannondale-Drapac over een verbintenis tot eind 2020.