Peter Sagan is de eerste leider in de BinckBank Tour. De Slowaak won maandag de massasprint van de openingsetappe van de koers uit de World Tour door Nederland en België.

De regerend wereldkampioen bleef in de sprint van de rit van Breda naar Venray de Duitser Phil Bauhaus nipt voor. Een finishfoto moest uitsluitsel brengen. Het verschil bleek enkele millimeters.

Dylan Groenewegen eindigde als vierde, nog achter de Deen Magnus Cort Nielsen. Ook Boy van Poppel (vijfde) en Wouter Wippert (zevende) eindigden in de top tien.

De Nederlander Elmar Reinders van Roompot-Nederlandse Loterij, de Belgen Piet Allegaert, Laurens de Vreese en de Brit Mark McNally vormden de ontsnapping van de dag. Op drie kilometer van de meet zat hun avontuur erop.

Terpstra

Niki Terpstra is de titelverdediger in de BinckBank Tour, die vorig jaar nog als Eneco Tour door het leven ging. Die sponsor haakte echter af, waarna BinckBank zijn naam aan de koers verbond.

De koers gaat dinsdag verder met een individuele tijdrit over 9 kilometer met start en finish in Voorburg. Giro-winnaar Tom Dumoulin geldt als een van de favorieten voor de winst in die etappe.

Zondag wordt de slotetappe verreden, die eindigt op de Muur van Geraardsbergen.