Philippe Gilbert rijdt ook de komende twee seizoenen voor Quick-Step Floors. De 35-jarige Belg zette maandag zijn handtekening onder een contract tot eind 2019 bij de Belgische WorldTour-ploeg.

"Ik ben superblij dat ik mijn contract voor twee seizoenen kan verlengen", zegt Gilbert op de website van Quick-Step Floors.

"Ik weet dat ik het nog in mij heb om grote wedstrijden te winnen en ben blij dat ik daar nu de kans voor krijg. Het zou een droom zijn om wedstrijden als Parijs-Roubaix en Milaan-San Remo met deze ploeg te winnen."

Gilbert kent een bijzonder succesvol eerste jaar in dienst van Quick-Step Floors. Zo won hij de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race. Ook pakte hij de eindzege in de Driedaagse De Panne-Koksijde en won hij een rit in de Ronde van Zwitserland.

"Philippe heeft alle verwachtingen waargemaakt. Hij is niet alleen belangrijk vanwege zijn prestaties maar ook een voorbeeld voor onze jonge renners'', aldus teambaas Patrick Lefevere.

Oud-wereldkampioen en klassiekerspecialist Gilbert neemt deze week deel aan de BinckBank Tour, die maandag vanuit Breda vertrok.