Romain Bardet rijdt na de Tour de France ook de Ronde van Spanje. Zijn ploeg AG2R maakte donderdag bekend dat de nummer drie uit de Tour zijn debuut zal maken in de Vuelta.

De 26-jarige Bardet treft daar onder anderen Tourwinnaar Chris Froome van Team Sky. Ook Fabio Aru (Astana) is na de Tour van de partij in Spanje en mogelijk maakt ook Alberto Contador (Trek-Segafredo) zijn opwachting.

"Ik heb na de Tour, die zowel fysiek als mentaal veel van me vroeg, even nagedacht over de invulling van de rest van het seizoen. De combinatie Tour/Vuelta spookte al maanden door mijn hoofd en uit een gesprek kwam naar voren dat de ploegleiding het ook ziet zitten", aldus Baret.

De Fransman, die de afgelopen drie jaar telkens een rit won in de Tour, is benieuwd naar zijn vorm in de Vuelta en gaat niet puur voor het klassement.

"Het is een nieuwe uitdaging en de eerste keer dat ik twee grote rondes in één jaar rijd. Mijn ambities zijn anders dan in de Tour. Met een goede ploeg om me heen hoop ik een belangrijke rol te spelen in de etappes die me liggen."

Primeur

AG2R-teambaas Vincent Lavenu noemt het een logische stap dat Bardet nu ook de Vuelta rijdt. "Het wil niet zeggen dat hij nu voortaan twee grote rondes op zijn programma heeft, maar Romain kan gezien de vorm waarmee hij de Tour afsloot met vertrouwen naar de Ronde van Spanje afreizen."

Viervoudig Tourwinnaar Froome gaat in Spanje voor een primeur, want nog nooit won een renner de Tour en Vuelta in één kalenderjaar sinds de Vuelta in 1995 verhuisde van het voorjaar naar de nazomer.

Alleen Bernard Hinault (1978) en Jacques Anquetil (1963) slaagden er ooit in om de Tour en Vuelta in hetzelfde jaar te winnen.

De Colombiaan Rigoberto Uran, de nummer twee van de Tour, ontbreekt in Spanje. Het Nederlandse Lotto-Jumbo verschijnt met Steven Kruijswijk als kopman aan de start. De Vuelta begint op 19 augustus.