De Franse klimmer Warren Barguil vertrekt na dit seizoen bij Team Sunweb en gaat voor de Franse ploeg Fortuneo-Oscaro rijden.

Barguil, winnaar van de bolletjestrui en twee etappes in de afgelopen Tour de France, wordt kopman van de Noord-Franse ploeg en tekent een contract voor drie jaar.

Fortuneo-Oscaro is een pro-continentale ploeg, het niveau onder de WorldTour.

"Met Warren hebben we een renner die grote koersen kan winnen", liet teambaas Emmanuel Hubert woensdag op de site van de ploeg weten. Hij kondigde meteen ook de komst aan van de Fransman Amaël Moinard. De 35-jarige routinier reed de afgelopen jaren voor BMC.

De 25-jarige Barguil belandde in 2012 bij zijn huidige ploeg, die toen nog Argos-Shimano heette. Zijn contract bij Sunweb liep nog een jaar door, maar tijdens de Tour waren er al geruchten dat hij de ploeg wilde verlaten.

Tusveld

Tegenover het vertrek van Barguil staat de komst van Martijn Tusveld. De 23-jarige Nederlander, die zijn opleiding bij Rabobank genoot, komt over van Roompot-Nederlandse Loterij en tekent voor twee jaar.

Tusveld liep in het najaar van 2016 al stage bij de Duitse ploeg met Nederlandse roots en had nog een contract voor een jaar bij Roompot. "Na enkele goede gesprekken met de ploegleiding van Sunweb hebben we Martijn de kans gegeven deze stap te maken", licht Roompot-manager Michael Zijlaard toe.

"Eén van onze doelen is om jaarlijks minimaal één Nederlandse renner door te laten stromen naar het hoogste niveau." Eerder verruilden Dylan Groenewegen en Maurits Lammertink Roompot voor een ploeg uit de WorldTour.

Tusveld zelf had vorig jaar bij zijn stage meteen "een goed gevoel" bij de ploeg waarvoor hij nu een contract heeft getekend. "Ik ben blij met deze kans en dank ook Roompot voor de ondersteuning die ik afgelopen jaar heb gekregen."

Bij Sunweb wacht Tusveld een rol in de klassiekers en in de sprinttrein rond Michael Matthews. Met Ramon Sinkeldam, die naar FDJ vertrok, raakte de ploeg onlangs een soortgelijke renner kwijt.