Laurens ten Dam rijdt ook volgend jaar voor Team Sunweb. Dat zijn de 36-jarige renner en manager Iwan Spekenbrink overeengekomen. 

Ten Dam kwam in de winter van 2015 over van Lotto-Jumbo. De klimmer reed sinds 2008 voor de ploeg, die toen nog als Rabobank door het leven ging,

Oorspronkelijk was het plan van Ten Dam om na het huidige seizoen een punt achter zijn carrière te zetten. Nog voordat hij in mei aan de succesvolle Giro d'Italia met kopman Tom Dumoulin begon, twijfelde hij echter al over dat voornemen. 

Vervolgens maakte hij kenbaar aan de teamleiding dat hij graag nog een jaar door wilde gaan en tijdens de Tour de France begonnen de onderhandelingen daarover. Die zijn nu beklonken met een nieuwe verbintenis, al wil Team Sunweb de deal nog niet officieel bevestigen.

Ten Dam vierde zaterdag de tweede overwinning op rij met zijn ploeg. Michael Matthews schreef de veertiende etappe op zijn naam, nadat Warren Barguil een dag eerder al had gewonnen.

Ten Dam staat op een 67e plaats in het algemeen klassement met een achterstand van ruim anderhalf uur op geletruidrager Chris Froome.