Marianne Vos verwacht niet dat ze mee kan doen om de ereplaatsen bij de Bene Ladies Tour, waar de Nederlandse deze week haar rentree zal maken na haar sleutelbeenbreuk.

De 30-jarige Vos liep de breuk begin juni op bij een val in de Women's Tour in Groot-Brittannië. De verwachting was toen dat ze pas eind juli of begin augustus zou terugkeren, maar Vos maakt haar rentree al in de vierdaagse rittenkoers in Vlissingen, die donderdag van start gaat.

"Het is afwachten. Ik heb in Italië op een vrij lage intensiteit getraind. Dus als ik straks maximale inspanningen moet leveren, verwacht ik nog wat tekort te komen", zegt Vos woensdag op de website van haar ploeg WM3.

Vos wil in Zeeland vooral ritme opdoen met het oog op de rest van het seizoen, al sluit ze niet uit dat ze wint. "Maar de meeste mensen kennen mij intussen wel: als er kansen op een succesje liggen, laat ik ze niet aan me voorbijgaan."

La Course

Tot de wedstrijden waar Vos naar uitkijkt behoort La Course, de vrouwenkoers in de Tour, die dit jaar een nieuwe opzet kent met een korte rit (67 km) naar de top van de Izoard (20 juli) en voor de besten een achtervolgingskoers in Marseille twee dagen later.

"In het begin merkte ik enige scepsis over de lengte van de bergetappe en de gewijzigde opzet", zegt Vos, die in 2014 de eerste editie van La Course won. "Maar ik ben er toch positief over. Het is een leuke, vernieuwende opzet voor zowel rensters als publiek."

Overigens baalt de tweevoudig olympisch kampioen nog altijd van haar val in Engeland, vooral omdat ze een steeds hoger niveau haalde. "Het was in ieder geval een mooie breuk, net zoals in 2012 het geval was. Ook toen was het de rechterkant en ook toen is het herstel voorspoedig gegaan. Daar heb ik vertrouwen uit geput."

Na een trainingskamp op Sardinië en nu haar eerste koersen in Zeeland hoopt Vos op een mooi tweede deel van het seizoen. Met ook nog de WK in het najaar. "Dat is een groot doel", benadrukt Vos.