Nacer Bouhanni is door de jury van de Tour de France gestraft voor zijn duw in de laatste paar kilometer van de tiende etappe van dinsdag.

De sprinter van Cofidis deelde met nog zeven kilometer te gaan een beuk uit aan het adres van Quick Step Floors-renner Jack Bauer. Na afloop van de rit boog de jury zich over het voorval en deelde Bouhanni een straf uit.

De Fransman, die op de 153e plek staat, kreeg een tijdstraf van één minuut in het algemeen klassement. Ook dient hij een boete van 200 Zwitserse frank te betalen, omgerekend zo'n 180 euro.

De tiende etappe werd gewonnen door Marcel Kittel. De Duitser van Quick-Step Floors boekte in Bergerac alweer zijn vierde ritzege van deze Tour. Dylan Groenewegen (Lotto-Jumbo) eindigde op de derde plaats. John Degenkolb van Trek-Segafredo completeerde het podium. Bouhanni werd zesde.

Sagan

Het is niet de eerste keer dat de jury deze Ronde van Frankrijk een staf uitdeelt. Vorige week dinsdag werd wereldkampioen Peter Sagan uit de koers gezet vanwege een gevaarlijke manoeuvre in de eindsprint van de vierde etappe.

Sagan kreeg de schuld van een zware crash van Mark Cavendish in de slotmeters van de eindsprint. De 27-jarige Slowaak reed de Brit de dranghekken in.

Zijn ploeg Bora-Hansgrohe ging nog in beroep bij sporttribunaal CAS, maar dat protest werd verworpen.

De elfde etappe van de Tour begint woensdag om 13.05 uur in Eymet. De finish is na 203,5 kilometer in Pau, waar de renners tussen 17.35 en 18.00 uur worden verwacht.