Tom-Jelte Slagter heeft dinsdag de tweede etappe van de Ronde van Oostenrijk op zijn naam geschreven.

De Nederlander van Cannondale-Drapac toonde zich na een heuvelachtige rit van 199,6 kilometer van Wieselburg naar Pöggstall de sterkste van een groepje van vier.

De leiderstrui bleef om de schouders van de Belg Sep Vanmarcke. De ploeggenoot van Slagter heeft in het algemeen klassement zeven seconden voorsprong op nummer twee Andrea Vendrame.

Patrick Stosz, Marcel Neuhauser en Helmut Trettwer vormden de kopgroep van de dag. Het drietal werd in de slotfase ingerekend door het peloton.

In de finale moesten de renners drie keer keer de Jasenegg, een klim van twee kilometer aan 4,7 procent, over en dat gaf Slagter de gelegenheid om aan te vallen.

Hij ging er samen met landgenoot Martijn Tusveld, Miguel Angel Lopez en Mekseb Debesay vandoor en maakte het karwei in de straten van Pöggstall gedecideerd af.

Debesay (tweede) en Lopez (derde) completeerden het podium. Tusveld moest genoegen nemen met de vierde stek. Vanmarcke kwam als vijfde en eerste van de achtervolgende groep binnen, op negen tellen van Slagter.