Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Annemiek van Vleuten

Van Vleuten wint loodzware tijdrit Giro Rosa, leider Van der Breggen loopt uit

Annemiek van Vleuten heeft dinsdag op overtuigende wijze de loodzware tijdrit in de Giro Rosa gewonnen. Rozetruidrager Anna van der Breggen werd twee en verstevigde haar leiding in het klassement.
Door NU.nl

De 34-jarige Van Vleuten, die maandag nog veel tijd verloor in de vierde rit, legde de tijdrit over 12,7 kilometer door Sant'Elpidio a Mare namens Orica-Scott af in een snelle tijd van 25.29.

Van der Breggen (Boels-Dolmans) klokte 26.10. Tijdens de chronorace moest veel worden geklommen. In het parcours was onder meer een berg opgenomen met een stijgingspercentage van liefst dertig procent.

Wiggle High5-rijdster Elisa Longo Borghini, de nummer twee van het klassement, gaf als nummer drie in de tijdrit 34 seconden toe op Van der Breggen.

In het klassement heeft olympisch kampioen Van der Breggen nu een voorsprong van precies een minuut op nummer twee Longo Borghini. Van Vleuten, die eerder al de tweede rit won, klom van de vierde naar de derde plek en geeft 1.36 toe op Van der Breggen.

De Giro Rosa gaat woensdag verder met een 116 kilometer lange etappe met start en finish in Roseta degli Abruzzi. De rittenkoers duurt nog tot en met zondag.


Lees meer over:

Annemiek van VleutenAnna van der BreggenGiro Donne

Aanbevolen artikelen