Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Anna van der Breggen

Van der Breggen steviger in leiderstrui na vierde rit Giro Rosa

Anna van der Breggen heeft maandag in de vierde etappe van de Giro Rosa haar leidende positie in het algemeen klassement verstevigd. De ritwinst ging naar de Belgische Jolien D'Hoore.
Door NU.nl

Olympische kampioene Van der Breggen kwam in de vlakke etappe van 118 kilometer in het voorste deel van het peloton over de streep en zag Annemiek van Vleuten, de nummer twee van de rangschikking, veel tijd verliezen.

De kopvrouw van Orica-Scott raakte door een waaier op achterstand en kon dat gat niet meer dichten. Ze stond tweede op achttien seconden, maar is nu de nummer vier van het klassement op 2.17 minuten van Van der Breggen.

Boels-Dolmans-rijdster Van der Breggen heeft nu een marge van 26 tellen op de nieuwe nummer runner-up, de Italiaanse Elisa Longo Borghini van Wiggle High5. Nummer drie Megan Guarnier, ploeggenoot van Van der Breggen, geeft 1.56 toe.

D'Hoore

Etappewinnaar D'Hoore was in de rit met start en finish in Occhiobello nipt de snelste in de sprint van een uitgedund peloton. Ze bleef de Australische Chloe Hosking (tweede) en de Amerikaanse Coryn Rivera van Team Sunweb (derde) voor. Kirsten Wild was op de twaalfde plaats de beste Nederlandse.

De Ronde van Italië voor vrouwen duurt nog tot en met zondag. De tiendaagse rittenkoers gaat dinsdag verder met een tijdrit over 12,7 kilometer door Sant'Elpidio a Mare.


Lees meer over:

Anna van der BreggenGiro DonneJolien D'Hoore

Aanbevolen artikelen