Dumoulin prolongeert Nederlandse titel tijdrijden

Tom Dumoulin heeft woensdagavond zijn Nederlandse titel in het tijdrijden geprolongeerd. Op een licht heuvelachtig parcours over 50 kilometer noteerde de Limburger de snelste tijd.

Dumoulin, die eind mei als eerste Nederlander ooit de Giro d'Italia won, noteerde in Montferland een tijd van 59 minuten en zeven seconden.

Daarmee troefde de Limburger onder anderen Stef Clement af, die als nummer twee 24 seconden langzamer was. De viervoudig Nederlands kampioen was halverwege slechts één seconde langzamer dan Dumoulin, maar moest in het tweede deel meer tijd toegeven.

Voor Dumoulin is het zijn derde Nederlandse titel. De renner van Team Sunweb mocht zich in 2014 en 2016 ook de beste Nederlandse tijdrijder noemen.

Dumoulin is tevens de vierde renner die het NK tijdrijden drie keer op zijn naam weet te schrijven. Clement (vier titels), Erik Dekker (drie titels) en Bart Voskamp (drie titels) gingen hem voor. 

Dumoulin verovert derde Nederlandse tijdrittitel

Gesink

Robert Gesink eindigde knap als derde op een minuut. Voor de renner van Lotto-Jumbo is het de eerste keer dat hij aan de start stond bij een NK tijdrijden.

Jos van Emden moest het doen met de vierde plek. De 32-jarige Schiedammer schreef in de Ronde van Italië nog de afsluitende tijdrit op zijn naam. Van Emden moest nu een minuut en 34 seconden toegeven op Dumoulin.

Lees meer over:
Tip de redactie