Sunweb met vijf Nederlanders naar Tour de France

Team Sunweb heeft vijf Nederlanders opgenomen in de selectie voor de Tour de France, zo heeft de Duitse formatie met Nederlandse roots woensdag bekendgemaakt.

Mike Teunissen, Laurens ten Dam, Roy Curvers, Ramon Sinkeldam en Albert Timmer hebben een plek gekregen in het keurkorps. De Fransman Warren Barguil is zoals verwacht aangewezen als kopman. De Duitsers Nikias Arndt en Simon Geschke en de Australiër Michael Matthews completeren de ploeg.

De Nederlander Tom Stamsnijder behoorde wel tot de dertienkoppige voorselectie, maar hij viel af voor de definitieve selectie. Ook de Duitsers Phil Bauhaus en Johannes Fröhlinger en de Deen Sören Kragh Andersen hebben het niet gered.

Voor Teunissen is het de eerste keer dat hij de Tour zal rijden. De 24-jarige renner kwam afgelopen winter over van Lotto-Jumbo. In 2015 reed hij met de Vuelta a España zijn eerste grote ronde. 

De 37-jarige Curvers gaat voor de zesde keer van start en voor de één jaar jongere Ten Dam wordt het zijn negende Tourdeelname. Ten Dams beste resultaat was de negende plaats in het eindklassement van 2014.

Ook Timmer is zeer ervaren. De 32-jarige renner uit Gramsbergen ging in 2009 voor het eerst van start in de Tour en de editie van 2017 wordt zijn zevende deelname. Sinkeldam staat voor zijn derde Tour. De 28-jarige Zaandammer ging bovendien twee keer in de Vuelta van start.

Barguil

Het is geen verrassing dat Barguil kopman is, al was zijn deelname even twijfelachtig. De 25-jarige Fransman liep eind april bij een val in de Ronde van Romandië een breuk op in zijn bekken, maar is inmiddels weer fit. Begin juni maakte hij zijn rentree in het Criterium du Dauphine, waar hij dertigste werd in de eindklassering.

Het wordt de derde Tourdeelname voor Barguil. In 2015 werd de klimmer veertiende in het eindklassement, vorig jaar stond hij op de 23e plaats in de einduitslag.

Met de 26-jarige Matthews mikt Sunweb op dagsucces in etappes met een heuvelachtig parcours. De Australiër won in 2016 al een rit in de Franse ronde en had de afgelopen jaren ook in de Giro d'Italia (2 keer) en de Vuelta (3 keer) dagsucces.

Dumoulin

In de eerste grote ronde van dit jaar ging de eindzege naar Sunweb, dat vorig jaar nog door het leven ging als Giant-Alpecin. Tom Dumoulin won in mei de roze trui in de Giro d'Italia. De Maastrichtenaar zal dit jaar niet deelnemen aan de Tour, omdat hij rust neemt.

De Tour begint op zaterdag 1 juli met een tijdrit van 14 kilometer in Düsseldorf en op zondag 23 juli komt het peloton aan in Parijs.

Tip de redactie