Kruijswijk heeft vertrouwen in eindzege Ronde van Zwitserland

Steven Kruijswijk heeft met nog drie etappes te gaan nog alle kans op de eindzege in de Ronde van Zwitserland. "Met die achterstand van slechts dertien seconden heb ik er vertrouwen in."

Domenico Pozzovivo pakte donderdag de leiderstrui in de zesde etappe naar La Punt. De Sloveen Simon Spilak en Kruijswijk kwamen vlak achter de Italiaan over de streep.

De Nederlander is de nummer drie in het algemeen klassement, op dertien seconden van Pozzovivio en nummer twee Damiano Caruso. Zes renners staan nu binnen 35 seconden van elkaar, met nog twee zware etappes en een tijdrit te gaan.

"Bergop ben ik een van de besten, maar het verschil kon ik tot nu toe helaas nog niet maken. Toen Pozzovivo voor de top aanzette, ging hij net een tandje te hard, maar daarna herstelde ik weer goed", aldus Kruijswijk tegenover het AD.

Tijdrit

De 30-jarige renner van Lotto-Jumbo zou graag met de huidige stand in het klassement aan de 28,6 kilometer lange tijdrit van zondag beginnen. "Ik denk dat ik een van de betere tijdrijders ben van de jongens die vooraan staan, zeker op dit parcours. Niet te lang, redelijk lastig, daar schat ik mij met mijn huidige conditie goed in."

Kruijswijk kan de tweede Nederlander ooit worden die de Ronde van Zwitserland op zijn naam schrijft, na Hennie Kuiper in 1976. "Maar het is nu nog iets te vroeg om het daar over te hebben. Ik voel mij goed en dat is belangrijk. Ik blijf knokken voor die gele trui."

Vrijdag staat de 163 kilometer lange etappe naar het Oostenrijkse Sölden op het programma. De rit eindigt met een zware slotklim naar 2780 meter hoogte.

Tip de redactie