Groenewegen sprint naar zege in tweede etappe Ster ZLM Toer

Dylan Groenewegen heeft donderdag de tweede etappe in de Ster ZLM Toer op zijn naam geschreven. De Nederlander van Lotto-Jumbo was de sterkste in de massasprint.

De 23-jarige Groenewegen klopte in de straten van Hoogerheide de Duitser Max Walscheid, die tweede werd. Moreno Hofland (Lotto Soudal) finishte als derde.

De winst voor Groenewegen is al de tweede dagzege voor Lotto-Jumbo in de Nederlandse rittenkoers. Woensdag won de Sloveen Primoz Roglic de proloog en pakte zo meteen de leiderstrui. Ook na de tweede etappe gaat Roglic aan de leiding. Hij heeft drie seconden voorsprong op Marcel Kittel, de nummer twee van het klassement.

De 31e editie van de Ster ZLM Toer gaat vrijdag verder met een rit over 210 kilometer van en naar Buchten. Zondag is de laatste etappe, een rit over 180 kilometer met start en finish in Oss.

Vorig jaar ging de eindzege naar Sep Vanmarcke, die toen nog reed voor Lotto-Jumbo. Dit seizoen staat de Belg bij Cannondale-Drapac onder contract. De laatste Nederlandse winnaar was Lars Boom in 2013.

Van Rhee

De tweede rit was donderdag 186 kilometer lang en ging van start in Tholen. Kort na het begin wisten zes renners te ontsnappen en daarvan waren er liefst vijf Nederlands: Stan Godrie, Joey van Rhee, Rens te Stroet, Jasper Hamelink en Rick Ottema. De Fransman Jimmy Turgis completeerde de kopgroep.

De maximale voorsprong van de koplopers bedroeg vier minuten. Twintig kilometer voor de finish, toen de voorsprong al behoorlijk was geslonken, ging van Van Rhee alleen verder.

De Nederlander van Destil-Piels wist het peloton echter niet voor te blijven. Met nog veertien kilometer te gaan reed iedereen weer het peloton, dat zich op kon gaan maken voor een massasprint. In die sprint was Groenewegen overtuigend de sterkste.

Tip de redactie