Richie Porte heeft woensdag de vierde etappe in het ​Criterium du Dauphiné op zijn naam geschreven. De Australiër van BMC won de individuele tijdrit van La Tour-du-Pin naar Bourgoin-Jallieu.

Porte deed in totaal 28 minuten en 7 seconden over zijn race tegen de klok. Het parcours telde 23,5 kilometer, waarvan een groot deel vlak was. 

Stef Clement van Lotto-Jumbo was 28 seconden langzamer dan Porte en stelde daarmee de vierde plek veilig. Wereldkampioen tijdrijden Tony Martin werd tweede op twaalf seconden, gevolgd door de Spanjaard Alejandro Valverde.

Chris Froome stelde met een achtste plek teleur. Alberto Contador was twee seconden sneller dan de Brit van Team Sky en kwam als zevende binnen.

Vierde etappe Criterium du Dauphiné in beeld

De Gendt

In het klassement gaat Thomas De Gendt nog steeds aan de leiding. De Belg van Lotto Soudal, die negende werd in de tijdrit, heeft 27 seconden voorsprong op Porte en 51 op Valverde.

Clement volgt vlak daarachter als nummer vier. Sam Oomen staat negende in het algemeen klassement op een minuut en 17 seconden van De Gendt.

In de zesde etappe gaan de renners van La Tour-de-Salvagny naar Mâcon over 175 kilometer. De zesde rit kent zes heuvels.