De Fransman Arnaud Démare heeft maandag de tweede etappe van het Criterium du Dauphiné gewonnen. De coureur van FDJ was de snelste in de massasprint.

Démare liet de de Noor Alexander Kristoff en zijn landgenoot Nacer Bouhanni achter zich. De Belg Thomas de Gendt behoudt de leiding in het klassement. Hij soleerde zondag naar de zege in de openingsetappe.

Voor Démare is het zijn zesde zege van het seizoen. De 25-jarige coureur boekte onder meer een zege in Parijs-Nice en de Vierdaagse van Duinkerke.

De tweede etappe ging van Saint-Chamond naar Arlanc en was 171 kilometer lang. Onderweg moesten de renners enkele klimmetjes over, maar die waren niet zwaar genoeg om de sprinters echt te verontrusten.

Démare moest er weliswaar af toen het peloton halverwege de rit over een col van tweede categorie reed, maar hij wist met hulp van zijn ploeggenoten weer ruim op tijd aan te sluiten.

Démare wint tweede etappe Dauphiné na massasprint
63
Démare wint tweede etappe Dauphiné na massasprint

Bouwman

De Nederlander Koen Bouwman (23) maakte met twee andere coureurs deel uit van de ontsnapping van de dag. Hun voorsprong kwam echter niet boven de vier minuten uit. De coureur van Lotto-Jumbo werd net als zijn vluchtgenoten ruim voor de meet teruggegrepen.

Bouwman wist wel genoeg punten te sprokkelen op de beklimmingen om naar de tweede plek in het bergklassement te stijgen. Dat wordt geleid door De Gendt, maar omdat de Belg al het geel draagt, mag Bouwman dinsdag in de bolletjestrui van start.

Net voordat het drietal werd gegrepen sloot Alexey Lutsenko zich bij hen aan. De Kazak ging er vervolgens alleen vandoor, maar ook hij wist niet vooruit te blijven. Het avontuur van de coureur van Astana zat er op drie kilometer van de meet op.

Katusha

Onder leiding van Katusha, de ploeg van Kristoff, werd het tempo in de slotfase hoog gehouden. De Noor was echter kansloos tegen de spurt van Démare, die met enkele lengtes verschil won. Kristoff wist maar nipt Bouhanni achter zich te houden. 

Dinsdag mogen de sprinters hoogstwaarschijnlijk op herhaling als een vlakke derde etappe wacht, 184 kilometer lang van Le Chambon-sur-Lignon naar Tullins.