Trek-Segafredo heeft zaterdag het tweede onderdeel gewonnen van de Hammer Series, een nieuwe wielerwedstrijd die tot en met zondag duurt in Limburg.

De Amerikaanse ploeg vergaarde de meeste punten bij de 'Hammer Sprint', het onderdeel waarbij de eerste tien renners na iedere van in totaal acht rondes van 12,4 kilometer punten kregen.

De Belg Jasper Stuyven, Giacomo Nizzolo en Mathias Brändle pakten de punten voor Trek op het nagenoeg vlakke parcours tussen Sittard en Geleen.

Achter Trek-Segafredo, dat eindigde op een totaal van 70,7 punten, werd Lotto Soudal met 61,8 punten tweede en was de derde plaats voor Cannondale-Drapac (59,6 punten). Lotto-Jumbo eindigde op plek zeven.

Vrijdag ging Movistar met de zege aan de haal bij de klimkoers, waarbij in elf rondes van zeven kilometer steeds twee keer geklommen moest worden. In het totaalklassement leidt Team Sunweb (zeven punten), voor Team Sky (eveneens zeven punten) en Lotto Soudal (elf punten).

Ploegenachtervolging

Zondag wordt de Hammer Series afgesloten met een ploegenachtervolging van drie rondes van 14,9 kilometer. De teams starten in de omgekeerde volgorde van het klassement van de eerste twee dagen en de verdiende punten worden omgerekend in tijdverschillen.

De Hammer Series is een nieuw driedaags wielerevenement dat georganiseerd wordt door Velon, een organisatie die opgezet is door een aantal WorldTour-ploegen om de wielersport te vernieuwen.

Het grootste verschil met een 'gewone' wielerkoers is dat de uiteindelijke winnaar niet een individuele renner maar een ploeg is. Elk team heeft een selectie van zeven renners, waarvan er per koers vijf geselecteerd mogen worden.