Maastricht bereidt grootse huldiging Giro-winnaar Dumoulin voor

Giro d'Italia-winnaar Tom Dumoulin wordt woensdag om 19.30 uur op de Markt in zijn geboorteplaats Maastricht gehuldigd, zo meldt burgemeester Annemarie Penn-te Strake maandag.

"Als stadsbestuur, maar eigenlijk als hele stad, zijn wij natuurlijk ontzettend 'gruuts' op Tom. Hij verdient een prachtig eerbetoon aanstaande woensdag", zei de burgemeester.

Maastricht verwacht "gezien de gekte van de afgelopen dagen enorm veel mensen". De gemeente onderzoekt nog welke veiligheidsmaatregelen er genomen moeten worden om de huldiging van de eerste Nederlandse Giro-winnaar ooit goed te laten verlopen.

De huldiging is gratis toegankelijk. Maastricht geeft geen inschatting van hoeveel mensen er in totaal verwacht worden.

Grote eer

Zondag stond Dumoulin al in de roze leiderstrui op het podium in Milaan, nadat hij op indrukwekkende wijze de concurrentie klopte in de afsluitende tijdrit en zo van de vierde naar de eerste plaats ging in het algemeen klassement.

De 26-jarige Dumoulin vloog maandag met zijn Duitse ploeg Sunweb vanuit Milaan terug naar huis. Hij heeft al laten weten uit te kijken naar de huldiging in zijn geboortestad.

"Ik heb ontzettend genoten van alle reacties en felicitaties de afgelopen dagen. Dat 'mijn’ stad Maastricht mij daarnaast nog eens extra in het zonnetje wil zetten vind ik een grote eer", aldus Dumoulin.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie