Wielrennen

Quintana hoopt dat vermoeidheid in zijn voordeel is in slottijdrit

Nairo Quintana hoopt dat de vermoeidheid die de coureurs voelen in de Giro d'Italia zondag in zijn voordeel is tijdens de slottijdrit. De Colombiaan verdedigt in de 29 kilometer lange rit naar Milaan 53 seconden op Tom Dumoulin.

Quintana deed zaterdag in de laatste bergrit een uiterste poging om Dumoulin op een grotere achterstand te zetten, maar die wist de schade beperkt te houden tot vijftien tellen.

"Ik zit natuurlijk liever in deze positie dan dat ik tijd moet goedmaken", zei Quintana op de website van zijn ploeg. "We hebben alles geprobeerd dus we moeten het hiermee doen."

Quintana erkende dat hij niet constant hulp kreeg van zijn vier medevluchters, onder wie Vincenzo Nibali en Thibaut Pinot. Die laatste wist de rit te winnen.

"Toen we eenmaal voor Dumoulin zaten, heb ik alles gegeven. Ik wilde het gat op Tom natuurlijk zo groot mogelijk maken. Hij had ook wat hulp, dus het gat werd uiteindelijk toch wat kleiner dan op de top van de laatste klim."

Kleine voorsprong

Niet alleen de voorsprong op Dumoulin is relatief klein, maar ook Nibali en Pinot staan in het klassement nog binnen een minuut van de kleine klimmer.

"Ik zal er alles aan doen om mijn voorsprong te verdedigen. Het is een parcours dat de echte specialisten goed ligt. Iedereen lijkt er fysiek even goed voor te staan en ik denk dat de verschillen ook mee zullen vallen."

Toch is er zondag één naam die er wat Quintana betreft bovenuit zal steken. "Dumoulin is mijn gevaarlijkste rivaal. Maar als alles loopt zoals normaal, verlies ik niet al te veel tijd. Na twintig dagen rijden denk ik meer kans tegen die mannen te maken."

Lees meer over:
Tip de redactie