Wielrennen

Pinot dacht pas in laatste drie kilometer aan etappezege

Thibaut Pinot kon zaterdag zijn geluk niet op nadat hij op knappe wijze de winst pakte in de laatste bergetappe van de Giro d'Italia.

"Tot aan de laatste drie kilometer dacht ik alleen aan tijdwinst, maar naarmate we dichter bij de streep kwamen, kreeg ik steeds meer de etappezege in mijn hoofd", zei de 26-jarige Fransman van FDJ bij de finish in Asiogo.

Pinot achterhaalde op de slotklim Nairo Quintana, Vincenzo Nibali, Ilnur Zakarin en Domenico Pozzovivo en bleef dat viertal op de streep met een uiterste krachtinspanning nipt voor.

Pinot pakte bovendien 25 seconden op Tom Dumoulin, maar hij denkt niet dat dat genoeg is om de Nederlander zondag uit de roze trui te houden.

"De tijdrit van morgen past hem ontzettend goed. Ik ga er alles aan doen om de schade te beperken en de best mogelijke positie in het eindklassement te behalen."

Tien seconden

Pinot is de huidige nummer drie van de algemene rangschikking. Zijn voorsprong op nummer vier Dumoulin bedraagt tien seconden. Quintana en Nibali bezetten met een voorsprong van respectievelijk 43 en vier tellen op Pinot de bovenste twee plekken.

De tijdrit van zondag gaat over bijna dertig relatief vlakke kilometers van Monza naar Milaan. De vorige chronorace werd twee weken geleden met groot overmacht gewonnen door Dumoulin. De Limburger van Team Sunweb smeet toen met minuten.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie