Wielrennen

Ploegleider Visbeek hoopt dat Dumoulin irritaties naast zich neerlegt

Ploegleider Aike Visbeek van Team Sunweb heeft met Tom Dumoulin gesproken over zijn opmerkingen over Nairo Quintana en Vincenzo Nibali en hoopt dat de irritaties bij zijn kopman geen rol gaan spelen in de koers.

"We moeten dit gewoon naast ons neerleggen nu, want er moet een goede etappe gereden worden", aldus Visbeek voor de negentiende rit tegenover NUsport.

Dumoulin zei over Quintana en Nibali dat hij hoopte dat ze hun podiumplek zouden verliezen.

"Het spelletje verandert niet, dat blijft hetzelfde. Hij staat nog steeds aan de leiding en heeft meer tijd te verliezen dan anderen."

Quintana en Nibali, de twee voornaamste concurrenten van Dumoulin, kozen er in de finale van de etappe van donderdag voor om zich alleen met de Limburger bezig te houden waardoor ze een minuut verloren op FDJ-renner Thibaut Pinot, de nummer vier van het klassement.

"Tom had het misschien beter niet kunnen zeggen. Hij probeert die jongens te triggeren om ook te rijden voor hun plek", zei Visbeek.

"Hij had het gevoel dat er heel veel mensen tegen hem reden en niet altijd op een logische manier. Op dat moment ben je daar dan natuurlijk geïrriteerd over, dat is menselijk."

Lees meer over:
Tip de redactie