Wielrennen

Groenewegen sprint naar tweede zege in Ronde van Noorwegen

Dylan Groenewegen heeft zaterdag zijn tweede overwinning in de Ronde van Noorwegen geboekt. De sprinter van Lotto-Jumbo was de snelste in de vierde etappe.

De Nederlands kampioen liet in de vierde rit naar Sarpsborg de Noren Edvald Boasson Hagen en August Jensen achter zich. Eerder was de 23-jarige Groenewegen ook al de snelste in tweede etappe.

"De sprinttrein heeft me goed afgezet", zegt Groenewegen in een persbericht. "Het was niet helemaal ideaal, maar ik belandde in het wiel van Gerrans en zag toen dat Boasson Hagen aanging. Toen heb ik ook aangezet en klopte ik hem nog redelijk makkelijk aan de meet."

Ploegleider Nico Verhoeven stelt dat Lotto-Jumbo de doelen voor de koers heeft bereikt. "Dylan heeft echt zijn klasse getoond. Net als de hele ploeg eigenlijk, want we hebben echt twee ritten gedomineerd en naar onze hand gezet."

De leiding in de rittenkoers blijft in handen van Pieter Weening. De coureur van Roompot-Nederlandse Loterij kwam als twaalfde over de finish.

De 36-jarige Fries verdedigt zondag in de slotetappe met start en aankomst in Moss een voorsprong van drie seconden op Boasson Hagen en de Australiër Simon Gerrans.

Tip de redactie