George Bennett van Lotto-Jumbo heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag de gele trui veroverd in de Ronde van Californië. Zijn ploeggenoot Robert Gesink zag zijn algemeen klassement door materiaalpech in rook opgaan.

Bennett eindigde in de zesde etappe op een vierde plek bij de individuele tijdrit over 24 kilometer. Hij finishte achttien seconden achter winnaar Jonathan Dibben van Team Sky.

De Nieuw-Zeelander van Lotto-Jumbo neemt de leiding over van de Pool Rafael Majka. Het verschil tussen de beide renners is met nog één rit te gaan 35 seconden. De Amerikaan Andrew Talansky staat op plek drie.

Gesink

Robert Gesink had materiaalpech en zakte van de achtste naar de dertiende plaats in het klassement. De Nederlander, die niet finishte op zijn eigen tijdritfiets, eindigde op bijna drie minuten van de winnaar en staat nu 3.53 achter op Bennett.

Sam Oomen is de beste Nederlander in het algemeen klassement. De 21-jarige renner van Team Sunweb staat op een achtste plaats op iets meer dan twee minuten (2.15) van Bennett.

Zaterdag is de laatste etappe van de Ronde van Californië. Het peloton gaat dan in een heuvelachtige rit over 131 kilometer van Mountain High naar Pasadena.