Wielrennen

Ullrich keert als directeur Rund um Köln terug in wielersport

Jan Ullrich keert terug in de wielersport. De 43-jarige Duitser wordt sportief directeur bij het Duitse criterium Rund um Köln, ook wel bekend als de Ronde van Keulen.

De oud-renner, die zelf de Ronde van Keulen in 2003 op zijn naam schreef, gaat daarmee in op het verzoek van koersdirecteur Artur Tabat.

"Ik heb er lang over nagedacht en veel overlegd. Ik doe dit graag voor Artur", zegt Ullrich dinsdag in de krant Kölner Stadt-Anzeiger. "Artur is een goede vriend en een goed mens. Ik weet dat hiermee voor hem een hartenwens in vervulling gaat."

De winnaar van de Ronde van Frankrijk in 1997 verdween na zijn afscheid als renner in februari 2007 in de anonimiteit. Als het aan hem ligt, blijft het bij deze ene vriendendienst.

"Ik houd mij alleen bezig met deze koers, verder nergens mee", stelt de oud-renner, die in 2012 toegaf zich tijdens zijn loopbaan schuldig te hebben gemaakt aan het gebruik van doping. Daarop werd hij voor twee jaar geschorst voor alle activiteiten binnen de wielersport.

De 101e editie van de 'Rund um Köln' is zondag 11 juni. Vorig jaar schreef Dylan Groenewegen namens Lotto-Jumbo het criterium op zijn naam.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie