Wielrennen

Ten Dam voelt zich goed nadat hij schouder zelf terugzette in vierde rit

Laurens ten Dam stond woensdag monter aan de start van de vijfde rit van de Giro d'Italia. De renner van Team Sunweb ging dinsdag in de vierde etappe onderuit, waarbij zijn schouder uit de kom schoot.

"Het gaat goed, maar ik moet er niet nog eens op vallen", zei de 36-jarige Ten Dam. Hij zette zijn schouder dinsdag direct na de valpartij zelf weer terug en fietste door.

"Ik heb redelijk geslapen. De schouder lijkt okƩ", aldus Ten Dam in een filmpje van zijn ploeg op Twitter. De routinier en belangrijke helper van kopman Tom Dumoulin beschreef nog een keer zijn val, waarbij ook Lotto Jumbo-kopman Steven Kruijswijk betrokken was.

"Er kwam een bocht naar rechts aan en ik had eigenlijk ook iets te veel snelheid. De helft voor me ging rechtdoor, de andere helft naar rechts. En ik zat er precies middenin."

Landgenoot Kruijswijk kwam zonder ernstige schade uit de valpartij. De Brabander liep alleen een aantal schaafwonden op.

Messina

Het peloton, inclusief Ten Dam, is woensdag om 13.15 uur van start gegaan voor de vijfde etappe in de Giro. De renners leggen over een vlak parcours tussen Pedara en Messina 159 kilometer af.

In het algemeen klassement is Dumoulin op de zevende plek de beste Nederlander met tien seconden achterstand op rozetruidrager Bob Jungels.

Bauke Mollema (Trek-Segafredo) staat negende, eveneens met tien seconden achterstand op de Luxemburger. Kruijswijk (vijftiende) en Team Sunweb-renner Wilco Kelderman (zestiende) geven 23 seconden toe op Jungels.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie