Javier Moreno is na afloop van de vierde etappe uit de Giro d'Italia gezet. De helper van titelverdediger Vincenzo Nibali kreeg tijdens de rit ruzie met Sky-renner Diego Rosa.

Tv-beelden toonden aan dat Bahrain Merida-renner Moreno zijn collega Rosa bij het shirt pakte en een duw gaf. Rosa kwam daarbij ten val. Moreno zou ook gespuugd hebben naar de Italiaan.

Bahrain Merida begrijpt het besluit van de Giro-organisatie om de 32-jarige Spanjaard naar huis te sturen. "Dit is geen goed nieuws voor een wielerteam, wie de sponsor ook is", zegt Brent Copeland, algemeen manager van Bahrain Merida, tegen Cycling Weekly.

"De tv-beelden waren niet fraai en wij zijn tegen elke vorm van geweld tijdens de koers. We respecteren dit besluit, zolang de UCI met beide renners heeft gesproken."

"Ik ken zelf nog niet alle details", zei Copeland dinsdagavond. "Ik weet alleen dat ze woorden hadden en dat Rosa geduwd werd. Totdat ik met Moreno heb gesproken kan ik verder niet veel vertellen."

Polanc wint vierde Giro-etappe met finish op vulkaan Etna
Polanc wint vierde Giro-etappe met finish op vulkaan Etna

Polanc

De vierde etappe werd dinsdag gewonnen door de Sloveen Jan Polanc. De Luxemburger Bob Jungels veroverde de roze leiderstrui.

Woensdag staat er een vlakke rit van 159 kilometer tussen Pedara en Messina op het programma.